IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оградата по границата ще е готова изцяло до края на годината

Очаква се финансиране за 20 километра в района на Хасково и Бургас

16:35 | 05.10.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

До края на годината оградата по границата ни ще е изцяло готова. Това заяви министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова по време на парламентарния блиц контрол, цитирана от БНР. 

Очаква се финансиране за 20 километра в района на Хасково и Бургас, обясни Бъчварова.

„Очакваме допълнително финансиране. Надявам се Министерството на финансите бързо да реагира и да започнем строителството и на този участък“, заяви тя.

Тя цитира данни на "Фронтекс", че има определено пренасочване на потоците към местата, на които няма изградена ограда, от местата, на които тя вече съществува.

Временни съоръжения ще могат да се изграждат и извън граничната ивица, в максимална близост до нея, предвиждат приетите на второ четене промени.

Депутатите записаха още, че държавните служители в МВР вече ще са длъжни да поддържат и да повишават професионалната си подготовка чрез професионално обучение. Веднъж годишно те ще преминават проверка за оценяване на нивото им, предаде БТА.

Дебатите по закона за МВР ще продължат и утре.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още