IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Онлайн ще бъдат издавани разрешения за употреба на лекарства

Агенцията по лекарствата въведе принципи на електронното правителство

13:22 | 19.10.15 г.
Автор - снимка
Редактор
Онлайн ще бъдат издавани разрешения за употреба на лекарства

Онлайн ще бъдат издавани разрешения за употреба на лекарствен продукт. Това става възможно, след като Изпълнителна агенция по лекарствата въведе принципи на електронното правителство в работата си, обяви директорът на агенцията доц. Асена Стоименова, цитирана от БТА.

Освен разрешения за употреба на лекарствен продукт по национална процедура вече има възможност и за онлайн издаване на разрешения за употреба на лекарствен продукт по процедура по взаимно признаване и по децентрализирана процедура. По електронен път ще се издават и удостоверения за регистрация на хомеопатични продукти.

По интернет ще могат да се подновяват разрешения за употреба на лекарствен продукт, да се издава разрешение за промяна на издадено разрешение за употреба, да се издава разрешение за разширяване обхвата на издадено разрешение за употреба, както и да се издава разрешение за прехвърляне на права върху издадено разрешение за употреба на лекарствен продукт.

Електронните услуги се въвеждат чрез изпълнението на проекта "Въвеждане на комплексно електронно управление на административните и информационните услуги по разрешаването за употреба на лекарствени продукти в Република България".

Проектът е осъществен по ОП "Административен капацитет 2007-2013 г. ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още