IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отвориха ценовите оферти за идеен проект на участък от Калотина - София

Част от 16-километровата отсечка е и пътният възел "Костинброд"

17:28 | 19.11.15 г.
Отвориха ценовите оферти за идеен проект на участък от Калотина - София

Между 284 хил. лева и 554,6 хил. лева предлагат фирмите, участници в конкурса за изграждане на идеен проект за участък от пътя Калотина – София, стана ясно след отварянето на ценови оферти в конкурса, организиран от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Отсечката е с дължина от общо 16 километра и ще свърже с. Храбърско със Северната скоростна тангента. Част от нея ще бъде и пътен възел „Костинброд“, по който ще се осъществи връзката между пътя Калотина – София с пътя София – Берковица през прохода Петрохан.

От Агенцията допълват, че са били отворени 10 предложения. Най-ниската оферта е на консорциума ДЗЗД „Ежис – ППМ“, а най-високата – на „Пътпроект 2000“.

Фирмата „Трафик Холдинг“ от Варна пък предлага да изготви идейния проект за 551 хил. лева, следва офертата на „Илия Бурда“ (473 хил. лева) и „Инжконсултпроект“ (466 хил. лева).  Останалите предложения са на „Рутекс“ (393 хил. лева), „Пътпроект“ (372 хил. лева), „Виа План“ (355 хил. лева),  Консорциум „Мости“ (354 хил. лева), и „Трансконсулт 22“ (305 хил. лева).

Индикативната стойност на проекта, обявена от АПИ в началото на конкурса по избор на изпълнител на проекта, беше 580 хил. лева. Икономически най-изгодната оферта пък беше посочена като основен критерий за оценка на предложенията. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:16 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още