IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Овцевъди с общ проект за износ на агнета в Катар

За първи път фермерите се обединяват, за да отговорят на изискванията на катарските власти

09:46 | 06.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
Овцевъди с общ проект за износ на агнета в Катар

12 овцевъдни фирми са изготвили общ проект за износ на и търговия с животни в Катар, съобщи земеделският министър Десислава Танева, цитирана от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните (МЗХ).

Подробности около идеята на овцевъдите ще станат ясни в понеделник, когато представители на компаниите ще дискутират мерките с представители на Катар. За първи път секторът се обединява, за да отговори на изискванията на катарските власти. От години държави от Близкия изток проявяват интерес към покупка на български агнета.

„България като държава гарантира, че тяхната продукция съответства на всички европейски регламенти. Гарантираме безопасността на храните, които произвеждаме“, посочи Танева.

Министърът съобщи още, че България и Катар ще задълбочат сътрудничеството си в областта на земеделието. Вчера тя се срещна с министъра на околната среда на Държавата Катар  Ахмед бин Амер Ал Хумейди .

От своя страна министърът на околната среда на Катар изрази надежда, че може да бъде подписано споразумение за обмяна на опит в сферата на земеделието между България и Катар.

„Надявам се, че през следващите дни от нашето посещение ще се постигне съгласие по всички важни параметри, свързани с търговията и производството на храни, за да положим все по-успешното бъдещо сътрудничество между двете страни“, заяви министър Ал Хумейди.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още