IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Партиите от Реформаторския блок се договориха за обща регистрация за вота

Очаква се утре да бъде подписано коалиционното споразумение

17:46 | 31.08.15 г.
Партиите от Реформаторския блок се договориха за обща регистрация за вота

След скандали и риск от разцепление, при това само седмици преди началото на предизборната кампания за местния вот, най-накрая на спешна среща лидерите на партиите от Реформаторския блок (РБ) се разбраха.

На съвместно заседание на петте партии от РБ беше единодушно решено - единно явяване на местните избори с национална обща регистрация на коалицията пред ЦИК, съобщиха от пресцентъра на обединението.

Подписването на коалиционното споразумение за явяване на местните избори ще стане до края на утрешния ден. Документът ще бъде подписан от лидерите на петте партии от РБ, увериха от пресцентъра.

След срещата днес лидерът на ДБГ Меглена Кунева коментира, че не е имало напрежение при постигането на решението за национална единна регистрация. Според нея партиите от обединението трябва да се придържате към Учредителното споразумение.

Раздорът в дясното възникна вчера с обявеното намерение на три от формациите в него да се явят заедно на местния вот, очаквайки и останалите да се присъединят. Темата за единната регистрация на Реформаторите за изборите за кметове и общински съветници, която върви от известно време, бе подхваната в неделя от лидера на ДСБ и съпредседател на блока Радан Кънев, който заяви, че към момента само три партии от дясната формация - ДСБ, БЗНС и Народна партия Свобода и достойнство са потвърдили, че ще се явят заедно на изборите на 25 октомври.

Кънев изрази очакванията си СДС и ДБГ на Меглена Кунева също да декларират съгласието си Реформаторският блок да се яви единно и заяви, че разкол вдясно няма да има.

В отговор СДС и ДБГ излязоха с обща позиция, в която изразиха "категоричното си несъгласие с опитите на партньорите си от Реформаторския блок - ДСБ, НПСД и БЗНС, да подменят сериозния политически разговор за единната регистрация на Блока за местните избори с неистини, представени пред медиите".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:04 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още