IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плевнелиев: България ще работи неуморно ЕС да се справи с кризите

Няма народ и държава, която да може да се справи с глобалните кризи и предизвикателства сама, заяви държавният глава

21:48 | 03.03.16 г. 13
Плевнелиев: България ще работи неуморно ЕС да се справи с кризите

България ще работи неуморно за това Европейският съюз да се справи с рекордния брой кризи, пред които е изправен и да излезе по-силен от тях. Това заяви президентът Росен Плевнелиев по време на традиционния прием по случай 3 март.

В приветствието си към представители на дипломатическия корпус, акредитирани в България, политици и общественици Плевнелиев беше категоричен, че мирът и просперитетът зависят от нашите общи усилия,посочват от прессекретариата на Президентството.

Свободата ни не бе даденост, не бе подарък. Тя бе изкована след десетилетия тежка борба на българския народ да изгради своята демократична европейска държава, каза още той и допълни, че българският народ не е забравил и няма да забрави никого.

„Докато имаме гордост и достойнство, винаги ще се прекланяме пред подвига на падналите за свободата на България и ще вървим уверено по избрания път – на изграждане на демокрация от европейски тип. Ще заемем своето заслужено и естествено място в обединена Европа. С достойнство ще отстояваме националния идеал, националния интерес и ценностите на Европейската общност, към която принадлежим“, заяви още президентът.

Малко по-рано, по време на тържествената заря - проверка Росен Плевнелиев отбеляза, че няма народ и държава, която да може да се справи с глобалните кризи и предизвикателства сама.

"Преди близо 140 години българите също получиха широка международна подкрепа в своята борба за самостоятелна държавност. Ето защо ние на свой ред не можем да останем безгласни, когато други народи стават жертва на агресия", каза той, цитиран от прессекретариата на Президентството.

Той отбеляза още, че хуманизмът, върховенството на закона и споделените ценности са верният път за достойното справяне с кризите и допълни, че мир се постига чрез интеграция и сътрудничество между народите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

13
rate up comment 1 rate down comment 0
STRAHO
преди 8 години
"*** e думата под звездички"==Кое те ядоса жиде? Постването на тези стихове от Вазов ли? Ама ти сериозно ли мислиш че ако не бях то хората нямаше да знаят за тях? Че могат да бъдат скрити? :)))))) Историята е такава каквато е жиде!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 3 rate down comment 0
Бате Пешо
преди 8 години
Рошко ***..от ***..от.Нема такъв *** нат.егач поми.яр като мистър Бийн.Тоя не.щастник не мое две думи на кръст да върже а само вади някакви хартии от джеба които са писани на Козяк.Заради болните му амбиции на подма.звач и мине.тчия излага целия български народ.Втори мандат няма да има.А и Господ му отсипа както трябва.Мистър Бийн е циркаджия и ***.Мен ме е срам че това недоразумение е главнокоманващ на Българската армия.Това е гавра с народа
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 1 rate down comment 5
redcretin
преди 8 години
Трябва да си лу-д за да обичаш тоя който те краде и поробва. Рашастан се опита да прецака Съединението ... а два пъти са ни крали до шушка - един път окупация с царски войски, втори път червенухите с армията си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 11 rate down comment 2
kane
преди 8 години
..затова е зле РБ в момента, защото е против Русия политическиА народа обича и тачи братята и сестрите руски завинаги!Кого нашите политици тогава служат и кого се кланят и кои са те веч наеми е ясно
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 5 rate down comment 11
khao
преди 8 години
*** e думата под звездички
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 4 rate down comment 11
khao
преди 8 години
винаги си бил *** в душата си но като си почнал защо не постнеш и други негови стихотворения ... примерно "на руските войни" което е писано след освобождението...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 13 rate down comment 5
STRAHO
преди 8 години
Иван Вазов:Посвещава се на руския народРуский цар е на земятанай-велик, над всички пръв,русците са наши братя,наша плът и наша кръв.Кат Русия няма вторатъй могъща на света;тя е нашата подпора,тя е нашта висота!Руска сила, руска воля,руска кръв и руский потще избавят от неволянаший падналий народ.Бог поддържа крепка мишцаи ръка спасителна;той е вложил ней в десницасабя отмъстителна.Нам Русия е надежда,руский цар е наший спас никой друг не ни поглежда,не помисля зарад нас.Немци, френци, англичанинаши са враждебници,дружни с нашите тирани,с нашите изедници.Спекуланти са омразни интерес им покажи,че да виж дела проказнии *** в тях лъжи.Род и вяра е идеяза Русия най-света;нейний подвиг е за нея благородна й целта.Със Русия днес съгласнида застанем брат до брати да станем сопричастнив този неин подвиг свят.Долу всички спекуланти,да сломи се техний рог;да смирят ся интриганти,да живее руский бог!* март 1877 г
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 11 rate down comment 4
STRAHO
преди 8 години
Ей затова Вазов няма да ви разрешат НПОтата да четете в училище!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 13 rate down comment 3
STRAHO
преди 8 години
ИВАН ВАЗОВДизраелиВ България клане и сеч! вестяват някои газети,но аз ви давам честна реч,че туй са клевети, навети:отдавна ние знаем вечжурналите какво са цвете. Лъжа е чиста, уж че тамсекат народа без пощада,че от три месеца насаммай много от ножа пада!От Елиота точно знам:въз Портата е туй набяда!Не крия тук, че има (ах!)и две-три села изгоряли,но турци да бедим е грях,че туй да сторят са желали:знам точно, че огъня в тяхсами са българите туряли! А за жените? Може, дакъм тях са слаби османлийте;но и журналите всегдадържат за капитал лъжитеи тез безброй моми, децав колоните им са убити!Тъй нагло лордът с хладен видминистерската реч си каза и тих, циничен, зверовит,блъвна си страшната омразакъм нас и лъжейки без стид,очите на света замаза. Но, о, афронт! На туй протестот хиляди места се даваи после таз гръмовна вестлъжлив пред цял свят лордът става.О, Английо, защо ли днесбездушен *** те управлява?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 12 rate down comment 4
STRAHO
преди 8 години
Дизраели продължава с твърдолинейната си политика в подкрепа на Турция. Затова и с основание Каравелов, Вазов и други български интелектуалци от онова време смятат евреина Дизраели с провежданата от него политика спрямо Балканите, за най-голям враг на българската нация, като дори Вазов няколко месеца след събитията от Априлското въстание написва стихотворението "Дизраели", което завършва с думите "О, Английо, защо ли днес бездушен *** (***) те управлява?"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още