IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полски компании с интерес да изнесат част от производството си в България

Фирмите са за производство на автомобили и млечни продукти

14:45 | 14.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Една от най-големите полски финансови групи за производство на части и компоненти за автомобилния сектор и работеща в областта на цветните метали има интерес да изнесе част от производството си в България.

Това стана ясно по време на срещата на заместник-министъра на икономиката Александър Манолев с Аркадиуш Кренжел, председател на надзорния борд на “Impexmеtal SA”, част от една от най-големите полски финансови групи „Boryszew“, съобщават от Министерството на икономиката.

Всяка пета кола в Европа има части, произведени от компанията или някоя от дъщерните ѝ фирми. Групата осигурява работа на над 11 500 работници и оперира на четири континента.

Зам.-министърът акцентира върху възможностите за разширяване на производството им в България, като представи индустриалните зони, към които полската група може да прояви интерес. Очаква се посещение на полска делегация, за да се запознае на място с условията и възможностите за развитие на бизнес в България.

Полски компании имат интерес да инвестират и в производството на млечни продукти в България.

Проведени са разговори с представители на „Lactalis“ – една от най-големите фирми в Европа в производството и търговията с млечни продукти. Те посочиха, че отдавна проучват българския пазар и имат конкретен интерес към него.

Заместник-министърът на икономиката представи възможностите за инвестиции и акцентира на облекченията за големи инвеститори в България.

Манолев е на посещение в полската столица Варшава за участие в срещата на министрите на икономиката и министрите, отговарящи за кохезионната политика на страните от Вишеградската група, Словения, Румъния, България и Хърватия.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:32 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още