IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проверяват дейността на "Автоелектроника" заради сигнали за нарушения

Икономическото министерство ще предложи смяната на директора на съвместното българо-руско предприятието

17:59 | 04.09.15 г.
Проверяват дейността на "Автоелектроника" заради сигнали за нарушения

Министерството на икономиката проверява цялостната дейност на българо-руското смесено предприятие „Автоелектроника“ във връзка със сигнали за нарушения , става ясно от съобщение на ведомството.

Предприятието е разположено в индустриалната зона в Пловдив и основната му дейност е свързана с производство на автомобилни електронни системи и техните компоненти. Предприятието е създадено съгласно спогодба между България и СССР, подписана в началото на 1986 година.

Българската и руската страна участват по равно в предприятието.

По-рано днес синдикалните организации в „Автоелектроника“ изразиха своите притеснения от желанието на икономическото министерство да смени директора на предприятието – Славчо Терзиев. Според тях новото предложение – Георги Даракчиев е партийно назначение.

Божидар Лукарски обаче е категоричен, че Даракчиев няма връзка нито със СДС, нито с Реформаторския блок и по тази причина подобни твърдения не са основателни.

Смяната на директорите в предприятието ще бъде обсъдена по време на Междуправителствената българо-руска комисия за икономическо сътрудничество, която ще се проведе през ноември.

Преди това икономическият министър заявява своята готовност да обсъди със синдикатите и работещите в „Автоелектроника“ притесненията им за бъдещето им, допълват още от икономическото министерство. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още