IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разпродават фабриката на "Хасково Табак"

Компанията е публична и все още е част от "Булгартабак Холдинг"

17:43 | 14.05.13 г. 1
Разпродават фабриката на "Хасково Табак"

Частен съдия-изпълнител е обявил за продан сградите и земите, собственост на дружеството „Хасково Табак“ (в ликвидация). Дружеството е публично и все още е част от „Булгартабак Холдинг“. 

Исканата цена за имота е малко под 12,3 млн. лева, а имотите се предлагат за първи път публично. Срещу тази цена купувачите ще придобият имот с големина от 64,3 декара, заедно с прилежащите 23 промишлени сгради и складове.

Офертите ще бъдат отворени след около месец – на 12 юни. 

„Хасково Табак“ беше обявено в ликвидация в края на 2006 година. Досега окончателното прекратяване на дейността беше отлагано на няколко пъти. За 16 май е насрочено и общо събрание на "Хасково Табак", на което трябва да бъде изслушан доклад за дейността през 2012 година. 

Продажбата на имотите е по искане на общинската данъчна администрация в Хасково, става ясно още от портала на частните съдия-изпълнители. От счетоводните отчети е видно, че дружеството е на загуба в размер на 1,3 млн. лева през 2012 година. 

Освен хасковското звено, в ликдация е още и фабриката на "Булгартабак" в Асеновград, докато тази в Шумен е на път да излезе от процедурата и да възобнови дейност.

Свързани компании:

Хасково-БТ АД - в ликвидация(4H9)

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още