IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Резултатите в туризма ще надминат миналогодишните, смята Ангелкова

България е на едно от първите места като дестинация за семейна почивка според класациите на големите туроператори

19:20 | 28.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Миналата година беше рекордна за туризма на България и се очаква тази година да я подобрим. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова пред Нова телевизия.

За момента вървим с ръст около 7%, уточни тя.

По думите й от януари до май 2017 г. посещенията на чуждестранни туристи у нас бележат ръст от почти 13% спрямо същия период на 2016 г. 

Според Ангелкова прекалено много внимание се обръща на инцидентни случаи по Черноморието.

По думите й съобразно класациите на големите туроператори, с които Министерството на туризма работи, като TUI, Thomas Cook и Der Touristik, България е на едно от първите места като дестинация за семейна почивка.

Т.нар. "алкохолен" туризъм се свързва само и единствено със Слънчев бряг, а по-скоро той е една дестинация за забавление, каквато има в Испания, Гърция. Всяка една държава има курортно място, където хората се забавляват. Като дял, семейният туризъм заема над 60% от общия по българското Черноморие“, обясни Ангелкова. Тя посочи, че ще почива по българското Черноморие – и в северната, и в южната му част.

 



 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:55 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още