IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Румен Радев: Европа има нужда от обединение

България има своето достойно място и бъдеще в Европа, заяви държавният глава  

11:42 | 09.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Днес най-ясно трябва да осъзнаваме, че Европа има нужда от обединение. Това заяви президентът Румен Радев по време на церемонията по полагането на венци и цветя пред паметника на Незнайния войн в София, цитиран от прессекретариата на ведомството.

Днес се честват 72 години от края на Втората световна война.

"Празнуваме Деня на Европа, но и Деня на победата, без който и без тези милиони жертви днешна Европа нямаше да е същата", припомни още държавният глава.

"Нека не забравяме, че осъждането на нацизма и фашизма в следвоенна Европа е абсолютен консенсус", каза президентът.

„Тук съм преди всичко, за да изкажа своята почит към всички загинали в борбата с хитлерофашизма, а сред тях и хиляди българи“, посочи държавният глава. По думите му България има своето достойно място и бъдеще в Европа.

Малко по-късно пред сградата на президентството на тържествена церемония беше издигнато знамето на Европейския съюз. Церемонията се състоя в присъствието на държавния глава Румен Радев, председателя на Народното събрание Димитър Главчев, парламентаристи и представители на изпълнителната власт.

На събитието присъстваха български ветерани от Втората световна война, представители на военно-патриотични съюзи и организации, стотици граждани.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още