IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руски фонд може да финансира смесени предприятия с български компании

Български предприемачи могат да кандидатстват с проекти за заемни средства при лихва от 6,5%

18:30 | 26.09.16 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Български компании могат да кандидатстват с проекти за финансиране на смесени предприятия в Русия чрез създадения в страната Фонд за развитие на промишлеността.

Това стана ясно след среща на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) Мариета Захариева с Александър Ермошин, заместник-генерален директор на Руската агенция за подкрепа на малкия и средния бизнес, който пристигна в София с бизнес делегация, съобщиха от агенцията.

Бюджетът на фонда възлиза на 200 млрд. рубли, а осигуряваните средства са при лихвен процент от 6,5%, информира Ермошин.

„Използването на подобен финансов ресурс е в помощ за бизнеса и насърчаване на взаимоотношенията между двете страни“, подчерта Мариета Захариева. Тя обяви, че след изпращането на подробна информация от руската страна за възможностите за кандидатстване, тя ще бъде разпространена от ИАНМСП и регионалните представители.

Александър Ермошин представи още една възможност за българския бизнес в Русия. По време на Икономическия форум в Санкт Петербург през 2017 г. ще се организира специална конференция за малките и средните предприятия от местната агенция.

България може да се включи като партньор и да бъде поставен специален акцент върху нея. През тази година активно участие са взели страните от Латинска Америк, посочи той.

„Идеята е добра и очаквам да се включат широк кръг представители на малкия и средния бизнес от България и Русия“, посочи Мариета Захариева.

Тя обясни, че очаква да бъде изпратена официална покана от руската агенция за МСП с цел промотирането на бизнеса в страната ни.

В разговорите с руските бизнесмени участваха и български предприемачи.

Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев подчерта, че фирмите у нас са силно засегнати от санкциите срещу Русия и са пречка пред разширяването на взаимоотношенията между двете страни.

Руската делегация, която е на посещение в страната, се състои от малки и средни компании от секторите земеделие, храни, дървопреработване, ИТ и други.

По време на бизнес форумите в Банско и Пловдив българските компании ще се запознаят с възможностите за партньорство с руските си колеги.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 4
ing5rov
преди 7 години
Да бе , тия дето требваше да са фалирали още 2015 август /казваха в кукленото шоу / , щели да финансират !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 4
michaelis12
преди 7 години
малииии Duty-то ше падладеее ..... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още