IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Слави Трифонов не изключи варианта след време да се занимава с политика

Водещият заяви, че като гражданин има право на позиция

16:30 | 28.03.17 г. 12
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Слави Трифонов не изключи варианта след време да се занимава с политика, но засега остава редови гражданин, който отстоява гражданските си права. Това стана ясно по време на извънредната пресконференция на шоумена, ден след като bTV отряза предаването му.

Слави разказа, че спряното предаване е съдържало отвореното му писмо до политиците, което той разпространи вчера. В него водещият даде ултиматум на новия парламент да започне работа по резултатите от референдума или той ще излезе на протест пред Народното събрание.

В спряното предаване писмото било прочетено от диктор, последвано от изпълнение на химна от 15 хил. души - запис от концерта му на Уембли. След това следвала традиционната за понеделник актьорска вечер.

Слави нарече спирането на предаването му цензура, защото то не противоречало на Конституцията, на нито един закон, както и на договора му с телевизията. 

"Аз не мога да избягам от факта, че съм гражданин и като такъв имам позиция. Ако съм тв водещ или месар, това значи ли, че не трябва да имам позиция?", попита той и си отговори, че има право на позиция и това не противоречи на нито един закон.

"В договора ми пише, че трябва да спазвам законите на Конституцията и договора, там не пише, че не трябва да изразявам гражданска позиция", каза още водещият. 

Той обясни, че днес ще запише ново предаване, посветено на свободата на словото. В него отново ще бъде прочетено писмото му до политиците. Ако и този път телевизията не го излъчи, Слави ще помисли за разтрогване на договора си.

Шоуменът обясни, че вече е в контакт с адвоката си, според когото това би била следващата крачка.

Докато течеше пресконференцията на Слави bTV разпространи позиция, в която обясни, че е спряла предаването му, защото "водещият направи опит да употреби ефира за целите на лична политическа кампания".

"Колкото и почтена да е неговата кауза, bTV не може и няма да приемe каквото и да е отклонение от своята политическа неутралност", написаха от телевизията и допълниха, че са готови да дадат трибуна на Трифонов в актуалните си предавания.

Междувременно Слави обясни, че не се отказва от намерението си да протестира пред парламента. Той допълни, че дали хората ще го последват, си било тяхно решение. Той не можел да ги призовава, защото това би противоречало на закона.

Слави разкритикува журналистите заради свободата на словото.

"Не ви ли е неудобно, че сме на 113 място по свобода на словото? Силата е във вас, не виждам да я използвате", обърна се Трифонов към репортерите и ги обвини, че са "леко поувяхнали".

Репортер го провокира да отговори защо се смята за водач на обществото, при положение, че се е застъпвал последователно за Иван Костов, Бойко Борисов, Меглена Кунева и др.

Слави обясни, че измерва силата си по рейтинг, по продадени билети за концерт, по интереса в интернет.

"Инициативата ми беше подкрепена от 700 хил. души. Не съм ги карал насила, нито съм им плащал", каза той и заключи: "Не се изживявам като трибун или водач".

Кунева бил предложил за президент не като партия, ако гражданин. А нейната кандидатура била издигната като алтернатива на останалите кандидати и той носел отговорност за това.

"Ще ви цитирам Радичков – човек е прекрасно изречение, написано с много правописни грешки. Всички сме такива, гледам си грешките", каза още шоуменът.

На въпроса защо дава ултиматум на политиците за референдума при положение, че ВАС все още не се е произнесъл дали е законен, Слави отвърна: "Какво давам или не давам, да не съм в хлебарница. Имам право като гражданин да изляза и да кажа какво мисля, да поставям условия на служителите, които са мои и ваши служители. Те не са мои началници. В Конституцията пише, че най-отгоре е народът", каза още той.

Слави влезе в противоречие и с репортерка на партийна телевизия, която го попита защо смята, че електорат и народ са различни неща и не обижда ли хората, участвали в изборите.

Шоуменът бе попитан и за отношенията му с Бойко Борисов, след като ГЕРБ се оказа единствената партия, която поиска реализация на резултатите от референдума.

"Спазвайки поговорката, че враговете на моите врагове са мои приятели... ГЕРБ избраха да подкрепят хората. Нямаме съвместна договорка.  Предпочитам да имам повече съмишленици, отколкото приятели", отвърна Слави.

Той коментира и Корнелия Нинова. "Язди кон, стана една амазонка на възраст, но сега малко поувяхна след изборните резултати", каза той.

На въпроса дали спирането на предаването му може да го вкара в политиката, Слави отвърна, че след време не би пренебрегнал този казус – участие в политиката. Но засега като гражданин следвам моя професионален план, защото смятам, че камъкът си тежи на мястото и там съм по-адекватен".

Вижте още във видеото на Bulgaria ON AIR: 

Четете още в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

12
rate up comment 0 rate down comment 0
V.At.
преди 6 години
наслагваха портретите на Ленин, отгоре, като последовател, Димитров и най-отгоре - Тодор Живков. Та си ги представих - Наполеон, Ленин, Слави Трифонов.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 0 rate down comment 0
V.At.
преди 6 години
Не знам защо се сетих за една аналогия. Преди години, по времето на партийни конгреси,
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 1 rate down comment 0
V.At.
преди 6 години
Бонапарт, с помощта на армията разгонва затъналия конвент и става император. Ленин, с помощта на матросите от Аврора разгонва Учредителното събрание и става каквото става. Слави Трифонов възнамерява, с помощта на верните последователи, да разгони Народното събрание.Интересен римейк. При известен резултат от първите два случая.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 2 rate down comment 0
росен миленов
преди 6 години
В БЪЛГАРИЯ Е НАЛИЦЕ МАФИЯ, КОЯТО УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА И ДЪРЖИ ОБЩЕСТВОТО В ПЛЕН ВЕЧЕ БЛИЗО 30 ГОДИНИ. Тази престъпна организация има пирамидална структура, която кореспондира с йерархичната структура на държавното управление. Повече прочети тук - http://dogovorat.com/post-3/Затова организирам РЕФЕРЕНДУМ ЗА СЪДЕНЕ НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ЛИЦА ОТ ПРЕХОД. Виж тук - https://***.facebook.com/referendum.politici/ Извинявам се, че поствам коментара навсякъде, но нямам друга възможност за популяризиране!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 7 rate down comment 0
bgMan
преди 6 години
Ще го пуснат в политиката ако си плати на когото трябва.Това със свалянето на предаването му означаваше точно това.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 12 rate down comment 1
majnata
преди 6 години
Ако проманата ше доведе Слави в политиката , по добре да няма промяна ! Парламентът и без туй прилича на шоу , само Слави липсва !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 0 rate down comment 1
watergateory
преди 6 години
Хахо, значи мислиш, че политиките на досегашните управници са много успешни и не мислиш за промяна?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 11 rate down comment 0
uspechvde@gmail.com
преди 6 години
че, той е по-зле и от Светльо Витков хиподила...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 1
majnata
преди 6 години
Там е далаверата баце...ти върти геврека...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 0
Stone_Kold
преди 6 години
Сите у политиката гледат да се наместят
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още