IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

София скоро ще има специална агенция за инвестиции

С решение на общинския съвет ще се преструктурира общинската агенция за приватизация

14:43 | 19.12.15 г.
София скоро ще има специална агенция за инвестиции

София ще има агенция за инвестиции. С решение на общинския съвет Столичната общинска агенция за приватизация ще се преструктурира и ще развива дейност в областта на инвестициите и подпомагането на малкия и среден бизнес, съобщава БНР.

Утвърден е Надзорен съвет на агенцията, който се състои от общински съветници от всички политически сили. Към името й освен това се добавя и думата “инвестиции”.

През следващия месец ще се разработи програма за приватизация, която да бъде гласувана от Столичния общински съвет, обясни зам.-председателят на Столичния общински съвет Николай Стойнев.

В рамките на месец ще се структурират и структурирани звената, които ще подпомагат дейността на малкия и среден бизнес и инвеститори в София.

“С този проект целим да улесним всички предприемачи, които работят на територията на София, като освен основната база данни и анализи, които ще им бъдат предоставени, също така Агенцията ще подпомага развитието на бизнеса в София, много по-активно, отколкото досега. Така че Агенцията за инвестиции ще бъде този мост и тази връзка между администрацията и малкия и среден бизнес в София”, коментира Стойнев.

Идеята за създаването на специална агенция за инвестиции на местно ниво в София беше лансирана в средата на тази година. По-късно беше решено тя да не е отделно звено, а да се преструктурира общинската агенция по приватизация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:04 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още