IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Танева: Публичната електронна система за контрол на храните ще намали корупцията

За последните две години България бележи ръст във всички производства на земеделски суровини и храни

15:11 | 24.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Ще продължа да работя за публична електронна система за контрол на храните, независимо от позицията, която заемам. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева пред бизнеса по време на честването на Деня на хранително-вкусовата промишленост, съобщават от пресцентъра на земеделското министерство. 

По думите й контролът на гражданите върху държавните системи ще намали корупционния натиск.

Десислава Танева припомни, че през последните две години България бележи ръст във всички производства на земеделски суровини и храни.

„Независимо от трудния етап в сектора, поради общата финансова криза, страната ни има високи показатели при производството на месни и млечни продукти, в хлебната промишленост и при плодовете и зеленчуците“, уточни тя.

Десислава Танева посочи, че за първите осем месеца на 2016 г. има увеличение с 1,2% при  производството на всички месни продукти, с 1% при млечните, а преработката на сурово мляко се е увеличила с 6,5%.

Министърът на земеделието обяви, че хранително-вкусовата индустрия ще получи държавна подкрепа, за да представи страната ни на най-важните изложения. По думите й браншът има изграден висок административен и научен капацитет, а някои български предприятия произвеждат най-добрите храни в Европа и света.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още