IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Волен Сидеров и Десислав Чуколов излязоха от следствения арест

Всеки ще трябва да внесе 6 000 лева гаранция

10:51 | 18.11.15 г.
Волен Сидеров и Десислав Чуколов излязоха от следствения арест

Волен Сидеров и Десислав Чуколов са свободни. След двучасово заседание Софийският градски съд остави без уважение искането на прокуратурата да наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

В два след полунощ националистите напуснаха ареста с "парична гаранция" в размер на 6 000 лв. за всеки един от тях. 

След решението на съда двамата веднага бяха освободени от следствения арест, където по-рано бяха задържани с прокурорско разпореждане за срок до 72 часа, но имат задължението в 7-дневен срок да внесат определената от съда гаранция.

При влизането си в съда точно в полунощ Сидеров и Чуколов бяха докарани с белезници, охранявани от 30 полицаи. На влизане в зала №6 двамата си вдигнаха  ръцете високо над  главите, за да се видят белезниците им.

Пред магистратите Волен Сидеров каза, че е обвинението срещу него е скалъпено.

"Прокуратурата направи огромен гаф. Цацаров да подава оставка! Властта да си ходи! Тя е изчерпана, антидемократична, антибългарска", отсече националистът.

Вчера Сидеров и Чуколов се явиха на разпит в Столичното следствие. На народните представители са повдигнати обвинения за хулиганство.

На 10 октомври вечерта двамата поискаха проверка на магазинче на ул. "Раковски", което според тях продавало наркотици. На 23 октомври Сидеров и Чуколов, както и представители на "Атака", нахлуха на репетиция в НАТФИЗ.

Парламентът отне имунитета им.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още