IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Законът за туризма ще бъде изменен чак след края на летния сезон

Периодът за дискусии по проекта за промени, предложени от Министерството на туризма, е удължен

11:59 | 07.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

Публичното обсъждане на предложените промени в Закона за туризма е удължено до 30 септември, е видно от съобщение на Портала за обществени консултации. Текстовете са изработени от Министерството на туризма. 

Текстовете на закона предвиждат сериозни промени, като например разработването на регламент за национални курорти, както и гарантиране на правата на потребителите при пътувания с туроператор.

С новия закон Министерството на туризма трябва да създаде специализирано звено за контрол. Неговите функции ще бъдат да налага глоби и имуществени санкции, както и принудителни административни мерки – прекратяване или понижаване на категорията на туристически обекти и т.н.

Това звено трябваше да заработи още през тази година, но със забавянето на процедурата по обществено обсъждане това едва ли ще се случи.

От публикуваното съобщение не става ясно какво налага удължаването на срока за дебати. В сайта на портала няма публикувани коментари от потребители.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още