IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започва вторият етап от раздаването на ваучери за гориво за фермерите

Стопаните могат да получат документите в общинските служби „Земеделие” до 25 септември 2015 г.

19:01 | 04.09.15 г.
Започва вторият етап от раздаването на ваучери за гориво за фермерите

Министерството на земеделието и храните започва втория етап от раздаването на ваучерите за гориво за фермерите, съобщават от пресцентъра на агроведомството.

Стопаните могат да получат ваучерите за гориво с намален акциз получат в общинските служби „Земеделие” до 25 септември 2015 г.

През този втори етап на помощта стопаните получават ваучери за количеството гориво, представляващо разликата между действително изразходения през календарната 2014 г. газьол и вече получената помощ с ваучерите от първия етап, уточняват от министерството.

Земеделски стопанин, който на първия етап е получил помощ за повече гориво, отколкото реално е изразходил, няма да получи подпомагане на този етап.

Ваучерът се състои от три части - А, Б и В. Първите две части се дават на стопаните, а третата е съхранява в службите по земеделие.

Фермерите дават на търговците на гориво част А от ваучера. Търговците трябва да подпишат и подпечатат част Б и към него да прикрепят фактурата, в която е вписан серийният номер на ваучера. Този документ стопаните са длъжни да съхраняват 5 години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още