IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германските отворени фондове продължават с процеса по ликвидация

Процесът по продажби се забавя през първото полугодие, но цените на активите се увеличават, отчита глобален консултант

13:43 | 08.10.15 г.
Германските отворени фондове продължават с процеса по ликвидация

Германските отворени фондове са продали бизнес имоти за 1,7 млрд. евро през първата половина на 2015 г. при средна отстъпка от 4% от балансовата стойност на активите, сочат данни на консултантската компания Cushman&Wakefield, цитирани от property-magazine.eu.

Процесът по продажба на активите на фондовете продължава да осигурява възможности за инвестиции в широк кръг от държави. До 2017 г. фондовете трябва да продадат имоти за 9 млрд. евро.

Германските отворени фондове за имоти притежават активи за 82 млрд. евро по целия свят. Около 12 на сто от тях ще бъдат продадени до 2017 г., след като 18 от тях навлязоха в ликвидационна фаза.

Повечето от активите, предвидени за продажба, се намират в Европа, като 31% са в Германия, 26% - в държавите от Бенелюкс, а 18% - във Франция.

От 2012 г. насам германските отворени фондове са продали имоти за 14 млрд. евро заради процеса по ликвидация.

През последните две тримесечия на 2014 г. имаше ускоряване на процеса по продажба на активите, но през първото полугодие темповете се забавят леко, отбелязва компанията. През първите шест месеца на 2014 г. са продадени активи за 2 млрд. евро.

Цените на продадените активи обаче се увеличават въпреки спада на обемите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:39 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Имоти виж още

Коментари

Финанси виж още