IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

21st Century Fox и Blackstone се готвят за битка за Tribune

Fox би се възползвала много по-добре от спортни права, ако се стигне до сделка

21:04 | 01.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay.com</em></p>

Снимка: Pixabay.com

Компанията на Рупърт Мърдок 21st Century Fox преговаря с компанията за частен капитал Blackstone за създаването на джойнт венчър, който да подаде оферта за Tribune Media, съобщават запознати източници, цитирани от Financial Times.

Tribune, която притежава няколко телевизионни станции в САЩ, е с пазарна капитализация 3,2 млрд. долара.

Fox и Blackstone се надяват да подадат по-добра оферта от Sinclair Broadcasting, най-големият собственик на американски телевизионни станции, който също се бори за Tribune.

Двете компании планират да формират съвместно дружество, като Blackstone осигури необходимия кеш, а Fox ще участва със собствения си портфейл от телевизии.

Fox притежава общо 28 канала – и собствени, и такива, които оперира. Ако се слее с Tribune, това ще даде на 21st Century Fox повече начини да се възползва от спортни права, включително и на Националната футболна асоциация на САЩ.

Интересът към собствениците на телевизионни станции се увеличава, откакто наскоро Федералната комисия по съобщенията отново възстанови т.нар. отстъпка за UHF. Това означава, че собствениците на станции няма да трябва да включват канали, излъчвани по UHF вълни, при изчисляването колко пазари достигат.

Компаниите обаче не могат да излъчват до повече от 40% от САЩ, а възстановяването на отстъпката ефективно означава, че е премахната бариерата за притежаването на повече станции.

Това направи и консолидацията са собствениците на станции много по-вероятна и е първата от серия стъпки да отпускане на контрола над собствеността на медиите, които се очакват от новия регулатор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още