IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Penthouse спира хартиеното си издание

Изданието затваря и офиса си в Ню Йорк, мести всички операции в Лос Анджелис

22:09 | 15.01.16 г.
Автор - снимка
Редактор
Penthouse спира хартиеното си издание

Емблематичното списание Penthouse спира хартиеното си издание, съобщава CNBC.

General Media Communications, които издават списанието, обявиха, че то ще излиза само в дигитален формат в бъдеще, а абонаментите ще се прехвърлят към уебсайта на списанието. Абонатите скоро ще получат инструкции как точно да конвертират сметките си.

Penthouse затваря подразделението си в Ню Йорк и ще премести всички свои операции в офиса си в Лос Анджелис като част от промените.

Все още обаче не е определена точна дата, от която печатното издание ще спре, поясняват от FriendFinder Networks – собствениците на изданието. Печатното издание ще излиза, докато трае преходът към дигиталната ера.

Решението идва само три месеца, след като конкурентното списание Playboy обяви радикални промени в своето печатно издание. Декември беше последният месец, в който в изданието бяха включени голи модели. Памела Андерсън е последната жена, която свали дрехите си за списанието.

Все още не са готови по-актуални данни за тиражите на Penthouse, но от няколко години е ясно, че изданието има сериозни проблеми. През септември 2013 г. издателят му фалира, като компанията, която притежава и уебсайта AdultFriendFinder, обяви, че не е излизала на печалба от 2008 г. Три месеца по-късно групата излезе от процедурата по защита от банкрут.

Penthouse беше купено от FriendFinder през 2004 г., след като изданието подаде заявление за банкрут.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:02 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още