IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Луксозните компании инвестират все повече в културни паметници

Bulgari дава 1,5 млн. евро за възстановяването на Испанските стълби в Рим

10:34 | 17.10.15 г.
<p>
	<em>Снимка: www.pixabay.com</em></p>

Снимка: www.pixabay.com

В сряда започна реставрацията на Испанските стълби в Рим,. Така още една от най-известните спирки за похапване на сладолед в киното стана поредната италианска забележителност, която се реновира с частни средства, предава Ройтерс.

Стълбите, които започват от площад "Испания" и се изкачват до църквата Тринита дей Монти в историческия център на Рим, ще бъдат почистени, а повърхността им възстановена в рамките на проект, който се очаква да приключи в края на следващата пролет.

Бижутерийната компания Bulgari дари 1,5 млн. евро за възстановяването.

Площад "Испания" е едно от най-популярните места за срещи в Рим. Непрестанният поток от туристи, които си правят снимки там, влошава състоянието на стълбите, които за последно претърпяха реставрация през 1995 г.

Част от стълбите се рушат, повърхността им е на тъмни петна, а някои области са напукани и увредени от пълзящи растения.

Мястото ще бъде затворено до 7 декември, преди да бъде отчасти отворено, така че ордите от туристи да имат достъп до него за католическата Нова година.

Италианските предприемачи дават все повече средства за възстановяването на исторически обекти и за спасяването на някои от тях от сриване, след като тригодишната рецесия почти сложи край на публичното финансиране за тяхното поддържане.

Производителят на луксозни обувки Tod например плаща за възстановяване на Колизеума, а холдинговата компания на основателя на Diesel дава средства за моста Риалто във Венеция.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:09 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още