IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще се осмелят ли скоро туристите да се отправят към Париж?

Една от най-известните дестинации в света може да се сблъска със спад в броя на посетителите след терористичните атаки в града

13:22 | 22.11.15 г.
Ще се осмелят ли скоро туристите да се отправят към Париж?

Скорошните вълни на насилие в Париж и бомбените заплахи срещу полети на Air France разтърсиха световната туристическа индустрия. Туристи от богатите азиатски страни вече се колебаят значително дали да потеглят към Европа, предава Ройтерс.

Туроператори са анулирали пакетни пътувания, а някои прогнозират, че ще има по-нататъшно забавяне в записванията, тъй като туристите променят плановете си или решават да отидат някъде другаде.

Някои от харчещите най-много китайци се отказват от Париж засега и избират различни дестинации като Германия и други европейски градове след второто голямо нападение за тази година във френската столица. Част от китайците, които са посетили Париж миналия уикенд, бързо са се пренасочили към Швейцария, твърди Джей Чен от шанхайската туристическа фирма Ctrip.

Повече от 2 млн. китайци се очакваше да посетят Франция през тази година. Това е повече от миналогодишните 1,7 млн., твърди китайска държавна медия, цитираща посланика на страната във Франция. 

Вероятният спад в чуждестранните посещения ще окаже допълнителен натиск върху френската икономика, особено ако туристическите притеснения не отшумят и по време на коледните празници. Туризмът генерира повече от 7% от брутния вътрешен продукт на страната, като само Париж е привлякъл 32,2 млн. посетители миналата година.

“Все още искам да отида в Париж, но след този инцидент, няма да го направя в рамките на една година”, твърди Вики Джън, 26-годишна жена от Шанхай.

Всичко за атаките в Париж можете да откритете тук. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:51 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още