IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Все повече деца на китайски богаташи посещават училища в Швейцария

Скъпите учебни заведения предлагат от уроци по ски до конна езда

16:27 | 18.12.14 г. 1
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Не всички ученици започват незабавно следобедните си уроци по ски в най-старото училище-интернат в Швейцария.

„Някои от учениците от Азия не знаят как да карат ски, когато дойдат тук, но на повечето от тях в крайна сметка започва да им харесва“, твърди Кристоф Годин, заместник-директор на Institut Le Rosey. “Ако ските не ви харесват, ще трябва да се научите да ги обичате или да отидете някъде другаде“.

Обучението в швейцарските ски училища струват около 100 хил. франка (103 хил. долара) годишно, което ги прави най-скъпите в света. Те привличат все по-голям брой китайски ученици през последните години, пише Bloomberg.

Тези учебни заведения, които могат да струват двойно на еквивалентните им в САЩ и Великобритания, се отличават с двуезични уроци и занимания, които варират от ски до конна езда. През последните три години броят на китайските ученици се е увеличил от 1 на 5 на сто от учащите в топ интернатите в Швейцария.

„Ние правим най-добрия шоколад, най-добрите часовници, имаме най-добрите банки и най-добрите училища“, категоричен е Кристоф Кливаз, ръководител на организация на частните училища и университети в страната.

Китайските ученици, както и тези от Бразилия, Индия и Русия, са най-бързо растящите групи ученици в тези училища в Швейцария.

Въпреки че страната е популярна сред китайските туристи, информираността им за училищата там е все още сравнително слаба, посочва Кливаз, който се опитва да привлече деца от Тайланд и Индия.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Сините камъни
преди 9 години
Каква е прислугата на китайските ученици?Швейцарци ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още