IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проверяват шефа на ДНСК заради незаконен комплекс до Варвара

Иван Симидчиев не е изпълнил съдебно решение за събарянето на строежa на "Златна перла"

15:00 | 26.05.10 г. 1
Проверяват шефа на ДНСК заради незаконен комплекс до Варвара

Върховната административна прокуратура е сезирала колегите си от Софийската градска прокуратура (СГП) заради отказа на началника на Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) инж. Иван Симидчиев да изпълни съдебно решение, съобщиха от прокуратурата.

През март 2009 г. Върховният административен съд (ВАС) се произнесе с окончателно решение, че комплексът „Златна перла“ край Варвара е незаконен.

Въпреки че по този повод административната прокуратура, чрез министъра на регионалното развитие, е уведомила с писмо Симидчиев, той все още не е дал указания за събарянето на строежа.

Симидчиев ще бъде проверяван именно заради бездействието си. Досега той е обяснил само, че не е издал заповедта за събаряне заради новия общ устройствен план на местната община.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:23 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
milenkk
преди 13 години
Какво го чакате тоя като работа не върши, шута и да ходи на борсата. Само така ще се оправи умрялата държавна администрация. Тоя комплекс е върха на наглостта в мафиотската ни държава. Винаги някой в тая територия спъва работата и затова навсякъде цари пълен хаос и бездеиствие. Младите високообразовани хора се чудят как да си намерят работа и емигрират, а наглото *** са му дали една сумичка за да си трае и вие го държите още, въпреки че не спазва закона.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още