IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Свалиха с 30 млн. евро офертната цена за имението на основателя на Ryanair

Първоначално исканите 80 млн. евро бяха най-високата офертна цена за жилищен имот в Ирландия

16:16 | 01.06.10 г.
Свалиха с 30 млн. евро офертната цена за имението на основателя на Ryanair

Офертната цена за продажба на имението на основателя на нискотарифната авиокомпания Ryanair Тони Райън е намалена от 80 млн. евро на 50 млн. евро в опит да се привлече интереса на потенциални купувачи, съобщи ирландският Independent.

Имението е с площ 600 акра (над 2400 декара) и се намира в ирландското графство Килдеър.

Тони Райън реставрира историческия имот с най-малките му детайли и с цената на 100 млн. евро в годините преди смъртта си през 2007 г. Имението излезе на пазара без много шум миналата година, като продавачи са синовете му Деклън и Шейн Райън.

Заради кризата на пазара на имоти обаче имението не успя да привлече интереса на цената от 80 млн. евро, което е най-високата офертна цена за жилищен имот в страната.

Днес имението се предлага за продажба срещу 50 млн. евро, като рекламата го описва като „един от великите домове в Ирландия“ и прекрасен пример за традиционна архитектура от 18-ти век. Предлага се чрез агенцията Christie's Great Estates.

Къщата, построена по поръчка на лорд Клонкъри през 1785 г., има италиански стенописи от 19-ти век, частно кино, фитнес салон, винарна, закрит плувен басейн, седем спални в основната сграда, както и четири допълнителни в самостоятелно крило за гости. Градините около имението са възстановени в първоначалния им дизайн от 18-ти век, а към тях върви и езеро с пъстърва.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:24 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още