IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шеф на Лукойл: Времето на скъпия петрол отмина

За близките години ще са реалистични прогнози в рамките на 70-95 долара за барел петрол, смята Герман Греф

11:37 | 02.06.10 г. 2
Автор - снимка
Създател
Шеф на Лукойл: Времето на скъпия петрол отмина

Времето на свръхвисоките цени на петрола отмина и вече няма да видим цени от около 130 долара за барел. Това e заявил на конференция в Москва Герман Греф, управител на най-голямата руска банка „Сбербанк“ и член на Съвета на директорите на петролната компания Лукойл, цитиран от Итар-Тасс.

По думите на Греф за близките години ще са реалистични прогнози в рамките на 70-95 долара за барел петрол.

Греф, който е бивш министър на икономическото развитие на Русия, отбелязва, че сега в света набира скорост системата на енергоспестяване и енергийна ефективност, развиват се алтернативни източници на енергия, също така „появяват се нови технологии на разработка на находищата на нефт и природен газ, което повишава ефективността на добива им дори на местата, където доскоро разработката не е била ефективна“.

Според Герман Греф по този начин търсенето на основните сега експортни продукти на Русия – петрол и природен газ, ще бъде нетолкова високо. Мнението му е, че „доколко бързо Русия ще съумее да направи маневра към диверсификация на икономиката си, ще зависи основно от състоянието на обществото и икономиката на страната“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:19 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
petkoves
преди 13 години
Относно крайната цена на горивата - за справка виж производствената цена, начислен акциз и ДДС от държавата. Съотношение им е 0.95-0.67-0.32 в крайната цена. Няма нужда от коментар повече.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
ZawHeR
преди 13 години
Това е добре за крайния потребител, но когато барелът беше 140 $ анализаторите предвиждаха да достигне до 200 $. Следователно дано тук не се окаже обратна прогнозата и да вземе пак да скочи до необясними висоти.ПС: Въпреки всичко петролът/бензинът/горивата са твърде скъпи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още