IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-скъпите кучета

Класация подреди домашните любимци съобразно разходите, които стопаните им имат за тяхното отглеждане

14:51 | 21.06.10 г.
Уипетите са известни с приятелския си нрав и широката усмивка.
Уипетите са известни с приятелския си нрав и широката усмивка.

Елегантните уипети (малки английски хрътки) оглавиха световната класация на породите кучета, съставена според разходите за отглеждането им. При средна продължителност на живота те струват на собствениците си над 98 хил. долара, съобщи ИТАР-ТАСС. Класацията е съставена от британска компания, която застрахова животни.

В сумата на разходите влизат средствата за правилно хранене, за дресиране, за ветеринарен лекар, включително ваксините, различните развлечения.

Сред специалистите е разпространено мнението, че уипетът води началото си от елитна порода, отглеждана още от египетските фараони. Това е едно от най-бързите кучета в света - може да развива скорост до 70 км/ч.

На второ място в класацията е басетхаундът. Той струва на стопанина си 82 974 долара. Първоначално кучетата от породата са били използвани за лов на зайци.

Сега обаче са се превърнали в една от най-предпочитаните и популярни домашни породи кучета.

На трето място е бигъл с 51 535 долара. Породата води началото си от Древна Гърция. Преданият и весел бигъл е бил любимо куче на много британски монарси, като се започне от Уилям Първи Завоевателя. Такива кучета е имала и кралица Елизабет Първа. Кралица Елизабет Втора предпочита кучетата от породата корги.

На четвърто място по разходи за отглеждане се нареждат най-малките кучета в света - чихуахуа. За тях са нужни 45 613 долара. Веднага след тях в класацията са поставени далматинците, които струват на стопаните си 43 550 долара.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още