IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп може да инвестира в имоти в Грузия

Американският магнат е "силно заинтересован" от пазара на имоти в страната, както и от други потенциални инвестиции

15:13 | 23.06.10 г.
Тръмп може да инвестира в имоти в Грузия

Американският магнат Доналд Тръмп обмисля инвестиции в Тбилиси и в пристанищния град Батуми в Грузия, съобщи EurasiaNet.org, като се позовава на висш служител в Trump Organization.

Според информацията Тръмп води преговори със Silk Road Group, компания за имоти и транспорт с инвестиции в Грузия и Централна Азия, за възможностите за развитие в грузинската столица и по Черноморското крайбрежие в страната.

Майкъл Коен, изпълнителен вицепрезидент на Trump Organization, която управлява проектите на Тръмп, е казал пред сайта, че очаква да пътува до Тбилиси, за да разгледа потенциални терени.

Нито представител на Silk Road Group, нито Коен са пожелали да разкрият подробности около преговорите или потенциалните места за проектите.

Silk Road Group се е свързала с Тръмп по време на посещението на грузинския президент Михаил Саакашвили през април в САЩ, казва основателят на компанията Георги Рамишвили.

Коен е потвърдил, че Тръмп се е срещнал със Саакашвили в Ню Йорк и че са обсъждали бизнес климата и реформите в Грузия. Коен описва Тръмп като „силно заинтересован“ от пазара на имоти в страната, наред с други потенциални инвестиции.

Грузинската икономика разчита силно на чуждестранните инвестиции, които напоследък намаляха. Преките чужди инвестиции паднаха до 75,5 млн. долара през първото тримесечие на 2010 г., което е спад от над 41% спрямо същия период година по-рано.

Сделката би била голям пробив и за Silk Road Group, която е активна на пазара на имоти в цялата страна. Компанията е помогнала за навлизането на хотелската верига Radisson в Тбилиси и наскоро отвори офис в Ню Йорк като част от усилията да привлече големи инвеститори в Грузия.

Коен подчертава, че развиването на бизнес в Кавказ „не е нищо ново“ за Тръмп, който има инвестиции „по цял свят“. Няма реализирани инвестиции в бившия Съветски съюз обаче, допълва той.

Най-близкият подобен проект до Грузия в сайта на Trump Organization е 40-етажен комплекс от смесен тип с жилищни, търговски и офис площи в Истанбул.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:10 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още