IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сканират винетките на границата

Oт 28 юни сканиращи устройства ще заработят най-напред на ГКПП-Гюешево, а в началото на следващия месец - и на ГКПП-Кулата

17:03 | 24.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Сканират винетките на границата

От 1 юли ще заработи система от сканиращи устройства за проверка на винетки на ГКПП-Кулата. Това съобщиха от областната управа в Благоевград след посещението днес на заместник-областния управител Бисер Михайлов на граничния пункт.

Михайлов провери каква е готовността и организацията за въвеждането в действие на новите устройства.

Системата сега се тества, от 28 юни ще заработи най-напред на ГКПП-Гюешево, а в началото на следващия месец - и на ГКПП-Кулата. На Кулата са монтирани пет компютъра със специален софтуер и са доставени седем мобилни апарата за сканиране, информираха от областната администрация.

Тази допълнителна проверка на потока от автомобили, тирове и автобуси ще се прави от служители на Югозападна митница, съобщи Бисер Михайлов. Целта е да се завиши контролът и да се увеличи събираемостта от продажбата на винетки.

До това положение се стигна след многобройни сигнали, че се ползват фалшиви винетки или пък шофьори си преостъпват една и съща един на друг.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още