IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Ненаситен апетит“ за имоти в Централен Лондон

Отчитат 2 млрд. паунда инвестиции в бизнес имоти в Централен Лондон само за три седмици

11:14 | 20.07.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
„Ненаситен апетит“ за имоти в Централен Лондон

Обемът на сделките с бизнес имоти в Централен Лондон само за последните три седмици достигна 2 млрд. паунда, което показва, че пазарът продължава да демонстрира своята устойчивост и привлекателност за чуждестранните купувачи, смятат специалисти от инвестиционния консултант Gresham Down Capital Partners.

„Преди пет години страховете бяха, че на пазара има прекалено много инвентар, но (всъщност) апетитът на купувачите се оказа ненаситен”, коментира управляващият партньор на компанията Стивън Даун.

„Американският опортюнистичен фонд Carlyle току-що купи шест офис сгради в Лондон... за над 670 млн. паунда. Самата Gresham Down консултира частен инвеститор от Източна Европа, който наскоро придоби сграда трофей в Ситито от Mitsubishi Estate Company за 140 млн. паунда.“

Офис наемите в Ситито се покачиха с близо 12% през последното тримесечие и с 24% за първите шест месеца на годината. Кризата и последвалият спад на пазара доведоха до крах на строителния пазар и дефицит на нови площи, който сега тласка цените нагоре, пише PropertyEU.

От компанията дават за пример сделки като тази за Harrods в Найтсбридж за над 1,5 млрд. паунда от страна на Qatar Holding, както и мултифункционалния проект Park House на Оксфорд Стрийт за 500 млн. паунда като още доказателство за огромния обем от капитали, който търси подходящи инвестиции в атрактивни активи в Лондон.

Наред с това има все повече примери за инвеститори от Малайзия, Корея и Китай, които проучват пазара в британската столица.

„... но знаем, че има и редица други институционални и частни инвеститори от Далечния Изток, които са насочили поглед към Лондон поради ликвидността и прозрачността на пазара, но и поради слабия паунд“, добавя Даун.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Jason
преди 13 години
Уеуее тия за к`ви суми говорят.Па я си мислих като удра джакпото у неделя, да одам у ингилизко за имоти :( :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още