IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Покачва се несигурността на инвеститорите в имоти в Европа

Инвеститорите в Европа стават по-колебливи относно възможностите в сектора, поради проблемите с държавния дълг и ограничаването на обществените разходи

14:14 | 29.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Покачва се несигурността на инвеститорите в имоти в Европа

Глобалните пазари на имоти отчитат продължаващ възход, като в отделните региони се появяват специфични особености, сочи нов доклад.

Въпреки това през първата половина на 2010 г. все още не се забелязва пазарен ръст, воден от инвеститорите в Европа, който да подкрепи фундамента в сектора, сочи информация на консултантската компания Jones Lang LaSalle (JLL).

Въпреки засилването на глобалните пазари последните няколко седмици показаха, че регионалните пазари се движат с различна динамика.

Специално в Европа инвеститорите сега изглеждат по-колебливи относно пазара поради опасения относно държавния дълг и мерките за ограничения на публичните разходи.

В Тихоокеанския регион, който се възстановява с най-бързи темпове през 2010 г., инвестиционните пазари в момента изчакват наемните пазари да наваксат в пазарния сентимент.

Американският пазар също започна бавно 2010 г., но в момента там също инерцията се ускорява и пазарните фундаменти се стабилизират.

Към края на юни глобалните директни инвестиции в имоти бяха на стойност 130 млрд. долара. Обемът за цялата година се очаква да достигне 300 млрд. долара, което ще бъде ръст от 40-50% в сравнение с 2009 г.

По отношение на наемния пазар търсенето се очаква да се възвърне на някои отделни европейски пазари през втората половина на 2010 г. и по-специално през 2011 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още