IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шефът на HP подаде оставка след разследване за сексуален тормоз

От компанията подчертаха, че оттеглянето на Марк Хърд няма общо с финансовото състояние на HP, въпреки това акциите й паднаха с над 9%

09:30 | 07.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Шефът на HP подаде оставка след разследване за сексуален тормоз

Главният изпълнителният директор на Hewlett-Packard (HP) Марк Хърд се оттегли след разследване за сексуален тормоз, което не е потвърдило вината му, но при което са излезли наяве други нарушения на изискванията на компанията, предаде AP, позовавайки се на съобщение на групата.

Хърд е решил да подаде оставка след разследване, започнало заради жалба за сексуален тормоз, поддадена срещу него и срещу компанията от бивш неин доставчик. Не се уточнява полът на лицето, подало оплакването, допълва АФП.

Разследването е установило, че няма нарушения на политиката на фирмата по отношение на сексуалните посегателства, но има нарушения на стандартите за бизнес етика.

В свое изявление Хърд подчертава, че по време на разследването си е дал сметка, че е имало моменти, в които не е действал според изискванията и принципите за доверие, уважение и почтеност на HP и добавя, че би му било трудно да продължи да бъде ръководител на компанията.

Временно изпълнителен директор на Hewlett-Packard става Кати Лесяк, която от 24 години работи за компанията. Тя ще продължи да бъде и финансов директор. Hewlett-Packard изрично подчертава, че оттеглянето на Хърд няма никаква връзка с финансовото състояние на компанията.

Вчера бяха оповестени предварителните резултати на HP за третото финансовото тримесечие, които са малко над очакванията на анализаторите. Групата съобщи, че е спечелила 75 цента на акция. През същия период на миналата година печалбата е била от 67 цента на ценна книга.

Акциите на компанията се сринаха в петъчната търговия в Ню Йорк с над 9%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още