IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Добрите новини от САЩ вдигнаха европейските индекси

В самия край на сесията биковете успяха да вземат превес и Stoxx Europe 600 завърши на зелено

19:28 | 31.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Добрите новини от САЩ вдигнаха европейските индекси

Борсовият оптимизъм, с който стартира днешната търговия в САЩ, успя да предизвика ръст в края на европейската сесия. Благодарение на него регионалният индекс Stoxx Europe 600 постигна ръст от 0,1 на сто до 251,31 пункта. Въпреки това обаче показателят приключи август със загуба от 1,6 на сто.

Повод за позитивен старт на сесията в САЩ дадоха данни за ръст на потребителското доверие през август, който се оказа по-голям от предварителните очаквания. Цените на недвижимите имоти пък са успели да постигнат ръст през месеца, което също допринесе за оптимистичните настроения, пише marketwatch.

Днешният ден донесе повишения на 11 от 18-те фондови борси в Западна Европа.

Сесията на фондовата борса в Лондон приключи с повишение от 0,5 на сто за FTSE 100, който приключи месеца при 5 5 225 пункта. Във Франкфурт DAX напредна с 0,2 на сто до 5 925 пункта, докато френският CAC 40 успя да се повиши с 0,1 на сто до 3 491 пункта.

Сред основните корпоративни новини от днес бяха отчетът на френската верига за продажби на дребно Carrefour, както и резултатите на гръцката банка Alpha Bank. Интерес предизвика и отчетът на Raiffeisen Bank International.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:39 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още