IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предлагат проекта "Супер Бургас" да се строи с евросредства

Планът за зоната е готов, индикативната стойност на проекта е около 50 млн. евро

12:19 | 02.10.10 г. 2
Автор - снимка
Създател
Предлагат проекта "Супер Бургас" да се строи с евросредства

Министерството на транспорта ще предложи свободната зона в Бургас, съанала известна като "Супер Бургас", в която на едно място ще бъдат събрани морски, сухопътен и жп транспорт, да се изгради със средства по Оперативна програма „Транспорт“, съобщи на семинар за напредъка на транспортните проекти министър Александър Цветков.

Планът за зоната е готов. Предвижда се в нея да има и яхтено пристанище. 

На въпрос на Investor.bg Цветков уточни, че индикативната стойност на проекта е около 50 млн. евро. В случай че изграждането му с евросредства не бъде одобрено от Европейската комисия, държавата няма да има възможност за финансиране на изграждането му, допълни той.

Ако проектът бъде одобрен, той може да бъде изцяло реализиран до края на 2013 г.

Цветков посочи, че ще предложи тези 50 млн. евро да бъдат прехвърлени от определените 138 млн. евро за изграждане на навигацията по река Дунав, тъй като по всяка вероятност този проект няма да може да бъде осъществен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
Isumu
преди 13 години
Значи така, идеята е да не се осъществи проекта за изграждане на навигационна система по река Дунав, а парите предвидени за там да бъдат пренасочени към икономическа зона в Бургас. Браво на господин министъра за малоумната идея! Толкова важен проект за всички общини по продължението на реката може да бъде отложен, но поредното точене на пари от европейските фондове за "Свободна зона" в Бургас, където и без това не им лиспват финансови средства, е много по "реален" и изгоден проект! Само така и после се чудете защо в страната има демографски срив, масова емиграция, обезлюдяване и икономически упадък. България не е само София и МОРЕТО!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
Nabludatel777
преди 13 години
Шеф на поекта е бившият шеф на Плоицията, който е и бивш шеф на пристанището и председател на БСП и Бургас. След идването на новата влас същия беше освободен бързо заради "отличните" резултати на "Порт Бургас" ЕАД ...и му бе даден поста на нещо дето няма да се състои...все пак от някъде трябва да получава заплата.А и кадрите на БКП не могат да не са ДИРЕКТОРИ!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още