IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доходността на двугодишните американски облигации удари рекордно дъно

Инвестицията в такива финансови инструменти носи едва 0,403 на сто доходност след сигнали, че Фед ще продължи да купува държавни облигации

15:27 | 04.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Доходността на двугодишните американски облигации удари рекордно дъно

Американските правителствени облигации с матуритет две години поскъпнаха заради сигнали, че централната банка на страната ще продължи с подкрепата си за финансовия сектор. Това се очаква да стане чрез нови покупки на държавни ценни книжа, пише Ройтерс.

Доходността по двугодишните американски правителствени облигации днес падна до 0,43 на сто.

На този фон доларът успява да се стабилизира спрямо спада си от вчера, като се движи с минимален ръст до 1,3712 EUR/USD днес. Зелените пари поскъпват и срещу йената, напредвайки до 83,26 йени за долар.

Златото и петрола поевтиняват спрямо петъчните си нива, като на електронната платформа на борсата в Ню Йорк барел петрол се търгува за 81,41 долара, което е с 0,2 на сто по-малко от последния работен ден на миналата седмица. Златото пък се движи с отстъпление от 0,12 на сто до 1 316 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:47 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още