IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Одобриха проекти за над 40 млн. лв. за развитие на селските райони

Одобрените инвестиции са за създаване и развитие на микропредприятия, за разнообразяване към неземеделски дейности и други

11:54 | 12.10.10 г.
Одобриха проекти за над 40 млн. лв. за развитие на селските райони

Общо 24 нови проекта по три мерки по Програмата за развитие на селските райони одобри ДФ „Земеделие”, съобщиха от разплащателната агенция.

Одобрените инвестиции са за създаване и развитие на микропредприятия, за разнообразяване към неземеделски дейности и добавяне на стойност към земеделски и горски продукти.

По първите две мерки, които се смятат за най-атрактивни, одобрените проекти са 12, а размерът на общите инвестиции е 5,9 млн. лв. При коректно изпълнение на инвестиционните предложения кандидатите ще усвоят субсидии на стойност 3,6 млн. лв. Така одобрените проекти по двете мерки от началото на годината стават 202 с обща стойност на субсидията за близо 58 млн. лв.

По третата мярка - за добавяне на стойност към земеделски и горски продукти, са одобрени 12 проекта с общ размер на инвестиционните разходи 35 млн. лв. и размер на одобрената субсидия 14,2 млн. лв. Една от одобрените инвестиции е за покупка на апарати за оборудване на лаборатория за анализи и изследвания на зърно към предприятие за производство на брашно.

Миналата седмица от фонд „Земеделие” бяха изплатени проекти за близо 8 млн. лв. по същата програма. Преведените средства включват авансови плащания по проекти за създаване на микропредприятия, за залесяване, както и по публичните мерки. Най-много средства, в размер на близо 5 млн. лв., са изплатени за 20 проекта по мярката „Модернизиране на земеделските стопанства“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още