IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прогнозират близо 80% ръст на разходите за мобилна реклама в САЩ тази година

Очаква се разходите за мобилна реклама в САЩ да достигнат 743 млн. долара през 2010, а през 2011 г. да надминат 1,1 млрд. долара

10:04 | 20.10.10 г.
Прогнозират близо 80% ръст на разходите за мобилна реклама в САЩ тази година

Мобилната реклама в САЩ извоюва все важни позиции в сферата на дигиталната реклама.

От eMarketer прогнозират тази година разходите за мобилна реклама в САЩ да нараснат със 79% до 743 млн. долара. Очаква се след това ръстът да се забави, но да остане двуцифрен, като пазарът ще надмине 1,1 млрд. долара през 2011 г. след увеличение от 48% и ще нахвърли 2,5 млрд. долара до 2014 г.

„Нарастването на пазара на смартфони и привлекателният демографски профил на техните потребители накараха маркетолозите да обърнат повече внимание на мобилния сегмент”, казва Ное Елкин, старши анализатор в eMarketer.

Разходите за видео и дисплейна реклама, към която спадат традиционните банери, както и за реклама при търсене чрез мобилни устройства ще нараснат над два пъти тази година, сочи прогнозата, докато ръстът при рекламата чрез текстови съобщения ще изостане от по-модерните мобилни формати.

Въпреки това засега SMS-ите остават основният формат за мобилна реклама, като разходите за такива в САЩ се очаква да възлязат на 327 млн. долара тази година. Увеличението на другите типове реклама, подкрепено от растящото ползване на смартфони, нови рекламни формати и рекламни мрежи, се очаква скоро да изправи текстовата реклама.

Предишната прогноза на eMarketer за разходите за мобилна реклама в Щатите беше за едва 593 млн. долара тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още