IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Синдикатите търсят подкрепа от опозицията за пенсионната реформа

Очакванията са политиците да се съгласят с философията на промените

16:12 | 09.11.10 г.
Синдикатите търсят подкрепа от опозицията за пенсионната реформа

Синдикатите очакват подкрепа от опозицията за принципите на пенсионната реформа, отразени в националното споразумение между правителството и социалните партньори, съобщи БТА.

Вицепрезидентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов каза, че очаква политиците да се съгласят с философията на промените.

Манолов коментира това преди началото на днешните срещи в парламента на синдикатите с групите на "Коалиция за България" и ДПС. На срещите ще бъдат обсъдени промените в Кодекса за социално осигуряване и законопроекта за държавния бюджет за 2011 година.

Според Манолов една от най-големите грешки на предходните управляващи е била свалянето на осигурителната вноска. „Ако вноските не бяха намалявани, днес нямаше да има потребност от такъв дебат - да вдигаме стаж и възраст“, допълни Манолов.

Синдикатите ще имат срещи с всички парламентарни групи.

Правителството, синдикатите и работодателите подписаха на 1 ноември национално споразумение за нова стратегия за финансова стабилизация на държавното обществено осигуряване и усъвършенстване на пенсионното законодателство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:58 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още