IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плевнелиев: Държавата има волята да премахне всички незаконни строежи

Ще бъдат съборени незаконните строежи в Несебър, Ивайловград и навсякъде където ги има, стана ясно от думите на министъра на регионалното развитие

16:36 | 15.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Плевнелиев: Държавата има волята да премахне всички незаконни строежи

„Държавата има силната воля да премахне всички незаконни строежи“. Това коментира днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев по повод започналото през последните дни събаряне на незаконните строежи в Несебър и протестите на техните собственици.

„Крайно време е българите сами да решат какво искат - да има правила и закони, които да бъдат спазвани или да няма и всеки да прави каквото си иска“, допълни министърът, цитиран от БТА.

По думите му, хората продължават да си мислят, че "номерът ще мине", но този път държавата е решена да доведе докрай нещата и незаконното строителство "веднъж завинаги да бъде адресирано и премахнато". Друг важен аспект е, че сме длъжни да изпълняваме решенията на Върховния административен съд, който ни е задължил да премахнем незаконните постройки, каза Плевнелиев.

Министър Плевнелиев съобщи още, че процедурата по събарянето на т.нар. митничарските селища продължава между две и три години, тъй като тече и процедурата по обжалване, което е двустепенна и може да продължи над 2 години. За незаконни са обявени 94 постройки, спряно е ползването на 36 от тях, уточни министърът.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:32 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Императорът
преди 13 години
Освен незаконните *** катуни, нали, г-н ***?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още