IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Общинските власти в Пловдив влязоха в остра битка с мобилните оператори

Повод за това е заповед на кмета Славчо Атанасов за забрана на разполагането на антени в близост до училища, детски градини и жилищни сгради

19:55 | 15.11.10 г. 2
Автор - снимка
Създател
Общинските власти в Пловдив влязоха в остра битка с мобилните оператори

Антените на мобилните оператори, които са поставени в близост до училища, детски градини, обществени сгради и жилищни блокове ще трябва да бъдат премахнати, категорични са общинските власти в града.

Това гласи заповед на кмета на града Славчо Атанасов, според която антените трябва да бъда махнати и отдалечени от постройките заради вредно излъчване. Съдът обаче се е произнесъл в полза на операторите, което предизвиква бурни реакции сред управляващите.

Заместник-кметът по общинската собственост Александър Долев се закани лично една по една да маха антените. “Няма да позволя в града да умират хора заради някакви монополисти”, изригна той пред Dnes.bg.

Долев обяви, че рязко сменя тактиката срещу операторите. Той се закани, че ще разгледа строителните разрешения на фирмите под лупа.

Те са издадени по време на предишния мандат, има нередности и затова ще се предприеме демонтаж на антените.

“Отсега нататък операторите трябва да докажат, че базовите им станции са законни.
Позовавам се на наредба номер едно от 2007 година, която определя правилата за изграждане на мобилни далекосъобщителни съоръжения. Там има много високи изисквания, ще видим кой ги е изпълнил”, каза още ресорният заместник-кмет.

Ако до седмица компаниите не прекратят съдебните дела срещу нас и не предприемат махане на антените, ще започнем да преразглеждаме строителните им разрешения и тези за демонтаж, закани се Долев.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
RedBot
преди 13 години
Амчи то гачили идът избури. Ду ся ко праиха та ни ги бутнаа..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
mrvip
преди 13 години
Лудити...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още