IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лобизъм и много нови "Калинки" в земеделското министерство

За конфликт на интереси и за нови назначения ала Калина Илиева в земеделското министерство обявиха днес от централата на БСП

20:33 | 04.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
Лобизъм и много нови "Калинки" в земеделското министерство

За конфликт на интереси и за нови назначения ала Калина Илиева в земеделското министерство обявиха днес от централата на БСП, предаде Dnes.bg.

Този път в центъра на събитията е заместничката на Мирослав Найденов – Светлана Боянова, която отговаря за Държавен фонд „Земеделие“ и за Програмата за развитие на селските райони, по която вече сме изгубили 1 млрд. лева, посочи депутатът от БСП Антон Кутев.

Шеф на отдел „Правен“ в същото ведомство пък бил нейният съпруг Иван Боянов.

Според БСП двамата се намират в конфликт на интереси, тъй като заповеди за стотици милиони левове се разписвали от Боянова, а след това юридически се одобрявали от нейния съпруг.

Той обвини още заместник-министъра, че е прокарала през МС лобистки закон за браншовите организации в земеделието, който толерирал само Асоциацията на земеделските производители, на която тя е била шеф, преди да стане заместничка на Найденов.

„Историята с дипломата на Калина Илиева не е прецедент. Тя е правило в кадровата политика на ГЕРБ“, посочиха още от БСП. В Министерството на земеделието и храните и в Държавен фонд "Земеделие" се назначавали хора, които нямат съответно образование за заеманата длъжност.

Вижте още

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:51 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още