IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хотел със стаи капсули отваря врати в Шанхай

Гостите ще бъдат настанявани в различни стаи в зависимост от това колко силно хъркат

13:33 | 14.01.11 г.
Хотел със стаи капсули отваря врати в Шанхай

Идеи за бизнес може да почерпите от всяка заобикаляща ви ситуация. Най-верен съвет обаче може да си набавите, ако се съобразите с обкръжаващата ви среда и се запитате какво полезно и евтино би могло да привлече вниманието на хората.

Така е направил вероятно и създателят на първия „хотел от капсули” в Шанхай. Градът е известен с изключително гъсто населената си територия, ето защо идеята на Та Дзан да направи хотел със стаи в размер на 2,2 кв.м изглежда доста интересна.

Първият хотел със стаи, под формата на капсули в Китай, ще отвори врати в Шанхай, съобщава Ройтерс. Управата на хотела ще се стреми да привлече онези хора, които работят в търговската столица на Китай, с отдаването на стаи в различни части на сградата, обособени в зависимост от силата на хъркане на гостите.

Идеята за капсулния хотел, в чиито стаи има достатъчно място само спящия и за нищо друго, за първи път е била разработена и приложена в Япония като евтино средство за подслон на работниците, които оставали до късно на работа или излизали за по питие с колеги и не успявали да се приберат по домовете си посреднощ. Днес подобни хотели в Япония все още съществуват, а в тях отсядат предимно туристи.

Xitai Capsule Hotel ще бъде разположен на площ от 300 кв.м и ще се намира срещу една от най-натоварените железопътни станции в Шанхай. На разположение на гостите ще има 68 капсули (легла).

Създателят на хотела, 32-годишният Та Дзан, живее в Шанхай и споделя, че е изключително ентусиазиран от предстоящото начинание. На подобно място, в хотел капсула, той е прекарвал дните си по време на следването си в университета в Токио.

Стаите ще бъдат с дължина 2,2 на 1,1 метра широчина. Всяка от стаите е оборудвана с електрически контакти, осветление, часовник с аларма, телевизор и интернет. За сега хотелът е отворен само за мъже, а по думите на Дзан стаите в него ще бъдат разпределени в три зони в зависимост от това колко силно хъркат гостите.

Цената на стаите започва от 28 юана (4,22 долара) на човек за престой от 10 часа, а всеки допълнителен час се таксува с още 4 юана (0,6 долара).

Средно цените на останалите хотели в Шанхай варират между 100 юана (15 долара) до 1000 юана (150 долара) на нощувка в петзвезден хотел.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още