IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Роднински назначения дразнят евродепутатите

Някои депутати продължават забранената практика за назначаване на свои близки в институцията

11:44 | 21.01.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Роднински назначения дразнят евродепутатите

Депутати в Европейския парламент продължават практиката да наемат членове на семейството си като асистенти в парламента, предаде Euobserver, позовавайки се на изказвания на висши представители на парламента.

Практиката, която беше много разпространена, беше забранена съгласно условията за новия статут на асистентите, които влязоха в сила със старта на сегашния парламентарен мандат през юли 2009 г. Въпреки това обаче изключение от правилата позволява на преизбраните депутати, които при предишния си мандат да назначили членове на семейството си в институцията, да продължат практиката до 2014 г.

Около 20 евродепутати се възползват в момента от въпросното изключение. Техните имена обаче не се посочват заради правилата за защита на личните данни.

Въпреки че практиката е легитимна съгласно парламентарните правила, голям брой евродепутати се обявиха против назначаването на близки с пари на данъкоплатците, повдигайки въпроса на среща за контрол върху бюджета миналата седмица.

В момента се провежда вътрешно разследване и на практиката евродепутати да назначават близки на други евродепутати, заобикаляйки по този начин сегашните правила.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:45 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
rosybabe
преди 13 години
Еми кой да назнача? Българите сме само 7млн и все сме роднини, кои по-близки кои по-далечни. По-добре да назначат някой близък роднина все пак )))))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още