IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започна работното посещение на премиера в Япония

В програмата на събитието са предвидени срещи на Бойко Борисов с премиера на Япония Наото Кан

09:03 | 22.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
Започна работното посещение на премиера в Япония

От днес до 26 януари 2011 г. премиерът Бойко Борисов ще бъде на работно посещение в Япония, съобщава Dnes.bg.

В българската делегация са включени министърът на външните работи Николай Младенов, министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, министърът на културата Вежди Рашидов и министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, както и депутати и бизнесмени.

В програмата на събитието са предвидени срещи на Бойко Борисов с премиера на Япония Наото Кан, с председателя на Японската федерация на икономическите организации “Кейданрен” Хиромаса Йонекура, а също и с ръководството на Японската банка за международно сътрудничество (JBIC).

По данни на БНБ, към юни 2009 г. японските инвестиции в България възлизат на 88,2 млн. евро, което нарежда Япония на 1-во място сред азиатските инвеститори в България и на 33-то място сред всички инвеститори у нас.

Най-голямата японска инвестиция на стойност над 75 млн. евро е откритата през 2006 година болница “Токуда” от японската болнична верига “Tokushukai Medical Corporation” (Tokuda Hospital Sofia).

Броят на японските туристи, посетили България през 2008 г., е 9601.

По последни данни на японските емиграционни власти, общият брой на българите в Япония възлиза на 438 души. Най-голямата част от тях е съсредоточена в Токио (136 души).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още