IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговия без категорична посока в Азия

И днес пазарите в Китай и Тайван останаха затворени заради посрещането на новата година

12:42 | 07.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Търговия без категорична посока в Азия

Борсовите индекси в Азия стартираха новата седмица с движения в тесни граници, като не успяха да продължат ръста си от миналата седмица.

Днес в много от страните в региона бе възстановена търговията, след като борсите в региона останаха затворени през по-голямата част от миналата седмица заради посрещането на нова година по Лунния календар. Сесия нямаше отново в Китай и Тайван.

Регионалният индекс MSCI Asia Pacific се понижи с 0,1 на сто до 139,40 пункта, макар на по-ранен етап да се движеше с повишение от над половин процент. През миналата седмица показателят записа най-силното си седмично представяне за годината, добавяйки 1,4 на сто.

На борсата в Токио Nikkei 225 се повиши с 0,46 на сто до 10 592 пункта. Пазарната капитализация на най-голямата компания за производство на автомобили в света – Toyota, се повиши с 1 на сто.

Под натиск днес попаднаха компаниите от петролния сектор, тъй като затихването на насилието в Египет предизвика стабилизиране и на петролния пазар.

Днес в Хонконг Hang Seng изгуби 1,5 на сто до 23 553,60 пункта, с което се отличи като индекса с най-голям спад за деня. В Тайланд SET се понижи с 0,3 на сто, докато в Индонезия Jakarta Composite отстъпи с 0,24 на сто.

В първия работен ден след празниците южнокорейският индекс Kospi се повиши с 0,5 на сто до 2 082 пункта. В Австралия и Нова Зеландия водещите индекси добавиха по съответно 0,1 и 0,6 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:48 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още