IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Испанско градче върна песетата, за да насърчи икономиката си

Отначало собствениците на магазини в Мугардос са били скептично настроени, но сега смятат, че схемата има голям успех

17:00 | 07.03.11 г. 8
Автор - снимка
Създател
Испанско градче върна песетата, за да насърчи икономиката си

Малък град в Северна Испания върна песетата – местната валута преди въвеждането на еврото, която ще важи наред с еврото, за да даде тласък на местната икономика, предаде ВВС.

Собствениците на над 60 магазина в Мугардос са обявили, че всеки, който има песети, може да ги похарчи при тях и че валутата ще се приема за всякакви покупки наред с еврото.

Еврото беше въведено в Испания през 1999 г., но в Мугардос важи от 2002 г.

По този начин малкото рибарско градче на северното крайбрежие на Испания се опитва да се измъкне от дългия и мъчителен икономически срив.

Отначало собствениците на магазини са били скептично настроени, но сега смятат, че схемата има голям успех. Много хора идват в Мугардос само за да похарчат песетите, които не са успели да конвертират.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 0
graki
преди 13 години
Не само ти си свободен, другарю и не само на теб идола е Левски /ако може въобще да ти се вярва за свободата и идолите - все пак си червен/. Колкото до края на ойрото, бъди щастлив - може и да доживееш рублата да стане обща евро валута - доста време не малка част от света живя под робството на вас комунистите, а такива като нас в Бг продължаваме още да живеем - но постепенно ми се струва, че един по един почнахте да усещате ... да не го казвам кое на много места по света - и тук ще дойде, другарю, вервай ми - а ти все пак продължавай да се кефиш на смъртта на ойрото и възхода на рублата или северно корейския вон може би :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 5
stoian777
преди 13 години
Посмали, посмали ама когато фактите говорят и боговете мълчат. А то се въжда, че уж всички сме равни ама някой май са по-равни от други като нас. Виждат ни как затъваме от собствената ни мафия, а запада нищо не прави даже напротив кефи ни се и ни наказва. НИЕ МАЙ СЕ ПРЕВРЪЩАМЕ ИЛИ ДАЖЕ ВЕЧЕ СМЕ ТЕХНИ РОБИ....КОЙТО ГО ИСКА ТОВА ОК, НО АЗ СЪМ СВОБОДЕН И МОЙ ИДОЛ Е ЛЕВСКИ ТАКА, ЧЕЕЕЕ.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 1
interest-free
преди 13 години
Ееее де, посмали ***....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 7
stoian777
преди 13 години
Малиииииии почна се. Иде края на ойрото лелеееее...ЕС свърши вече и без това мафиотския си курс. Лека му пръст на ЕС...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още