IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЦИЕ води по ръст в инвестициите в имоти в Европа

Инвестициите в региона са нараснали със 197% до 2,55 млрд. евро през първите три месеца

14:08 | 18.04.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>Бизнес имотите в Европа са привлекли с 26% повече инвестиции в сравнение с година по-рано.</p>
<p>Снимка: sxc.hu</p>

Бизнес имотите в Европа са привлекли с 26% повече инвестиции в сравнение с година по-рано.

Снимка: sxc.hu

Централна и Източна Европа (ЦИЕ) изпреварва всички други региони по отношение на ръст на обема на инвестициите в бизнес имоти през първото тримесечие на годината, сочат резултатите от последното проучване на CB Richard Ellis, Inc. (CBRE).

Инвестициите в региона са достигнали 2, 55 млрд. евро за периода, което е повишение от 197% в сравнение с първите три месеца на 2010 г., когато в сектора бяха инвестирани 857 млн. евро.

Това е близо 9,5% от общият обем от инвестиции в бизнес имоти в Европа, който възлезе на 26,7 млрд. евро, или 26% ръст на годишна база.

ЦИЕ е следвана от Италия, която е разгледана като отделен регион в проучването с годишен ръст от 75% в обема на сделките до 1,08 млрд. евро. Следват Великобритания и Франция с ръстове от 39% и 33% съответно.

От CBRE забелязват „агресивна конкуренция“ за първокласни инвестиционни продукти, която е довела до повишен, но селективен фокус върху по-високорискови второстепенни активи.

От компанията казват, че инвеститорите все повече започват да проучват потенциални възможности и в Централна и Източна Европа, като цяло, като се забелязва и начален интерес към някои от по-новите пазари в региона като Румъния и България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
karabache
преди 13 години
Смешници.Къде ги виждате тези инвестиции,в ГМО слънчогледа ли или,соята .В Добруджа да са инвестирали в нещо,а е златен селско стопански регион.Защо?Защо *** такива,внасяме макарони,и други изделия при положение ,че Добруджа може да бъде супер развит силен зърно и животновъден район и да няма безработица.Мдаааааааа.Кремиковци и София са най-важни в тая ш**ана мафиотска държава.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още