IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Красимир Узунов: Сега е моментът да се инвестира във ВЕИ

Бъдещите инвеститори в соларни паркове да закупуват най-модерните соларни панели, независимо че са по-скъпи, препоръча инвеститорът в най-големия соларен парк у нас

14:32 | 06.06.11 г. 5
Автор - снимка
Създател
Красимир Узунов: Сега е моментът да се инвестира във ВЕИ

Какъв е пътят за реализирането на успешна инвестиция във възобновяеми енергийни източници (ВЕИ), разказа инвеститорът в най-големия досега у нас соларен парк Красимир Узунов („Интерсервиз Узунови”) по време на поредната среща на Клуб Investor.bg, посветена на развитието на сектора на ВЕИ.

Бъдещите инвеститори в соларни паркове да закупуват най-модерните към дадения момент соларни панели, независимо че са по-скъпи, препоръча Узунов. Причината е, че те са далеч по-ефективни, обясни инвеститорът.

Според него не е необходимо да се чака с години, за да се инвестира в соларни и вятърни съоръжения, важното е да се направят компетентни технически и финансови разчети.





Снимки от събитието може да разгледате тук

Клуб Investor.bg се осъществява благодарение на:
Генерален спонсор: Emporiki bank Credit Agricole Group
С подкрепата на Дженеръс Ауто и Енемона

Свързани компании:

Интерсолар Варна АД(ITV)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 0
Pyramid
преди 12 години
Всъщност, ВЕИ служат за вършене на работа. И не е задължително възобновената енергия да е електрическа. А, за целта, ФЕЦ също не са наложителни, т.к.енергията от тях е изключително скъпа, а и нистабилна по показател момент и място на появяване при това, във вид, често изискващ допълнително преобразуване, съхранение и т.н. Всъщност, нищо не пречи на възобновената енергия да е на цени с 30 до 50% по-ниски от тази от ЕРП-тата, дори в момента. И да я имате винаги, когато ви трябва, на мястото, където ви трябва и толкова дълго, колкото ви трябва. Нещата вече се обличат "в метал".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 1
data
преди 12 години
"Сега е момента да се инвестира във ВЕИ" - зависи за кого е момента , за инвеститорите или за производителите и техните дистрибутори
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 0
SSt
преди 12 години
За обществото и потребителя, е много по - добре да има 2 000 000 ФЕЦ х 3,5,10 KwP върху милионите м2 на битовите и промишлени потребители, отколкото 30,50 MwP на "големи" инвеститори разположени в/у плодородни земи с променен статут. Освен това ВЕИ предполагат възможноста да се премине от монополна енергийна доставка към индивидуално потребителско производство и потребление ... ! Слънцето грее за всички, иначе 1 квч. = 1 лв. за нещастния потребител !!!Подобен подход и нормативно облекчен, би позволил за няколко години над 30% от енергията да се добива от ВЕИ. Но .... няма политическа воля за това !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 13 rate down comment 0
KostadinovK
преди 12 години
ВЕИ е бъдещето.Това което правим в момента е пладнежки обир на следващите поколения -крадем въздуха, водата и земята за да задоволим жалките си консуматорски потребности.Ако не си променим мисленето, нищо добро не ни чака.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 35
naso_fr
преди 12 години
Само така г-н Узунов, 100% от тока да се произвеждаше от ВЕИ, най-сладко ще ви е. Пък нищо че народа го плаща на четворни цени по разпореждания на ЕС.Инсталиране на собствени ВЕИ в дворове, кооперации и села ще е единственото средство за борба с псевдо-бизнесмените като г-н Узунов и родния ни министър на енергетиката! Търсете финансиране и действайте хора, че сами ще се спасявате от робството, няма кой друг!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още