IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Строс-Кан бе освободен от домашен арест

На французина обаче са наложени ограничения за пътуване и според някои медии той няма да може да напуска Ню Йорк

19:57 | 01.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
Строс-Кан бе освободен от домашен арест

Доминик Строс-Кан бе освободен днес от домашен арест Съдията постанови сумата в размер на общо 6 милиона долара, платена от бившия управляващ директор на Международния валутен фонд (МВФ) през май като гаранция, да му бъде възстановена, съобщава Ройтерс.

На французина обаче са наложени ограничения за пътуване, като международният му паспорт остава у властите и според някои медии той няма да може да напуска Ню Йорк.

Съдията обясни, че рискът обвиняемият да избяга е намалял значително. В същото време той подчерта, че процесът срещу Строс-Кан по обвинения в сексуално посегателство и опит за изнасилване на камериерка в нюйоркски хотел не е приключен. Следващото съдебно заседание ще е на 18 юли.

Строс-Кан излезе от съдебната зала с усмивка на лицето, под ръка със съпругата си Ан Сенклер. Адвокатите на Строс-Кан заявиха, че ще се стремят към отпадане на всички обвинения към клиента им, който е невинен.

Камериерката, която обвини Строс-Кан в сексуално посегателство, никога не е променяла разказа си и продължава да твърди, че е била нападната, каза адвокатът й Кенет Томпсън.

"Жертвата говори за грубо сексуално посегателство от самото начало. Тя никога не е променяла и едно-единствено нещо в показанията си. Прокурорът знае това. Това беше вярно в деня, когато се случи, и продължава да е вярно и днес", заяви Томпсън. "Жертвата може и да е правила някои грешки, но това не значи, че не е жертва на изнасилване", изтъкна той.

Според в. "Ню Йорк таймс" следователите по делото са убедени, че 32-годишната камериерка ги е излъгала на няколко пъти от началото на разследването на 14 май. Те подозират, че тя е замесена в престъпни дейности като наркотрафик и пране на пари.

През последните две години няколко лица са внасяли в банковата й сметка пари в брой, общо 100 000 долара, отбелязва вестникът.

Адвокатът на камериерката Кенет Томпсън определи като лъжа твърденията, че клиентката му е замесена с наркотрафиканти. Той призна, че прокуратурата в Манхатън се ориентира към оттегляне на обвиненията, но заяви, че разполага с "материални доказателства", че Строс-Кан е извършил опит за изнасилване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:11 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още